U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

Activiteiten:

 *

8 MAART:

2e canitrail & caniwalk

 *

14 MAART:

workshop

canicross / canitrail

 *

 

 

Meer info? Kijk bij 'agenda' of e-mail naar info@outdoor-dogs.nl   

canicross:

In 2005 liep ik mijn allereerste canicross wedstrijd ooit, sindsdien zijn er heel wat meer gevolgd in o.a. Frankrijk, België en Nederland en een deelname aan het E.K. in Polen (2011) met mijn border collie Nilson.

 

Momenteel pik ik nog af en toe een wedstrijd mee met mijn kelpies. Plezier en samenwerking staan bij ons boven de prestaties tijdens deze wedstrijden. Toch hebben we in de loop der jaren al een aantal podiumplaatsen behaald.

 

 

bikejöring:

Toen ik in 2008 een blessure kreeg en tijdelijk niet meer kon hardlopen, ben ik met bikejöring gestart. Ik vond het al meteen zo leuk dat ik er niet meer mee gestopt ben.

 

Deze sport gaat om snelheid, maar bovenal om perfecte samenwerking tussen hond en baas. Zelfs met mijn 'kleine' kelpies haal ik wel eens maximum snelheden van bijna 40km/u. Aan deze snelheid is het van groots belang dat deze samenwerking goed verloopt!

 

dogscooter:

In 2015 heb ik een dogscooter (hondenstep) aangeschaft en zijn we met deze geweldige sport gestart. Niets zo zalig als op volle snelheid over een singletrack te scheuren en 100% je hond te kunnen vertrouwen.

 

 

 

 

 

 

 schapendrijven:

Sinds 2015 ben ik met mijn kelpies beginnen schapendrijven. Wat ik zo heerlijk aan deze sport vind, is te zien hoe je samen met je hond de schapen kunt laten bewegen hoe jij wil met zo weinig mogelijk commando's. Maar vooral de honden zoveel mogelijk het werk zelf te laten doen, working kelpies zijn hiervoor gefokt en weten perfect wat van hun verwacht word.

 

speuren & detectie:

In 2016 ben ik voor Moss op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en zo zijn we bij het speuren terecht gekomen. 

Ik vind het speuren ontzettend leuk om te doen omdat je op deze manier echt naar je hond leert kijken en hem/haar te lezen. In tegenstelling tot canicross, waar jijzelf bepaalt waar je heen gaat, vertrouw je bij het speuren 100% op je hond. Je ziet zelf het spoor niet, maar door je hond correct te lezen kom je uiteindelijk bij je doel aan. 

   

 

Met Noosa heb ik ook het certificaat SIFD detectie level 1 t/m 3 behaald.

 

 agility:

Met mijn (inmiddels overleden) border collie Nilson heb ik vroeger heel wat jaren aan agility (behendigheid) gedaan.