U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

Activiteiten:

 *

8 MAART:

2e canitrail & caniwalk

 *

14 MAART:

workshop

canicross / canitrail

 *

 

 

Meer info? Kijk bij 'agenda' of e-mail naar info@outdoor-dogs.nl   

Ook pups moeten uit ...

 

        "Maar die kunnen toch nog geen uur meewandelen met de uitlaatservice?"

        "Hoe gaat dit dan?"

 

 

Klopt! Pups kunnen/mogen inderdaad nog geen vol uur wandelen, maar dat betekent niet dat ze niet halfweg de dag even uit moeten voor een plasje. Daarom neemt Outdoor Dogs erg jonge pups individueel mee voor een rondje van een half uur. Dit is een rondje in de buurt van het huis, waarbij ook tijd wordt genomen voor socialisatie, oefenen op het komen en de naam, leren aan de riem lopen … Indien de planning dit toelaat kan de pup zelfs af en toe mee naar het bos voor een half uurtje, zo leert de pup ook wennen aan de bus en om met een andere (rustige) hond mee te gaan. 

 

Vanaf 6 maanden mag de pup mee met de wandelingen van 1 uur. Met een leeftijd van 6 maanden is ook dan de hond nog steeds te jong voor een fikse boswandeling van een uur, maar in een bos valt veel meer te beleven dan alleen wandelen:

* snuffelen aan allerlei nieuwe geurtjes van andere honden of misschien wel een hertje of konijn die even geleden voorbij is gelopen.

* zoekspelletjes met voertjes of een balletje op een omgevallen boom, tussen de blaadjes en takjes …

(video nr 1 - video nr 2)

* balans- en evenwichtsoefeningen over omgevallen boomstammen.

* extra oefenen op het terugkomen aan de lange lijn.

Om maar enkele voorbeelden te noemen!

 

Het betekent dus niet omdat ze geen uur mogen wandelen, dat ze geen uur lekker outdoor kunnen zijn. Achteraf komen ze moe en voldaan terug thuis van alle prikkels en activiteiten in het bos.